Audiovisuals

Cintuche (Congo), Fadily (el Marroc) i Mingjiao (Xina) van arribar a Barcelona per diferents raons i amb diferents sentiments i desitjos. No són una mostra de col·lectius d’immigrants portadors d’una suposada identitat d’origen, sinó individus amb la seva pròpia unicitat. El que uneix les seves històries diferents són les seves lluites i les seves mirades com a estrangers.

Càmera en mà, fent d’actors i realitzadors, Cintuche, Fadily, Mingjiao i altres cinc joves, Qhiaoqhiao (Xina), Kelvin (Equador), Aziz (el Marroc), Sharraf (Algèria) i Phon (Xina), són els protagonistes d’aquesta filmació resultat d’un taller de vídeo participatiu. Aquí es van trobar, convertint el taller en una oportunitat per conèixer-se i creuar les barreres que sovint els tanquen dins de les seves ghettos ètnics. I ara que el taller s’ha acabat ens diuen “Quan repetim?”

En aquest tràiler “OverGround Raval”, una pel·lícula en recerca de finançament per a poder-se realitzar, els protagonistes expliquen les seves desil·lusions cap un “somni d’Europa” construït durant anys a través de la força mediàtica de la televisió, la publicitat i el cinema.
Un cop ja són a l’altre costat de l’estret -viatge en el qual arrisquen la seva vida, carregats de promeses i expectatives de les seves comunitats i familiars- el somni s’esfondra i els imaginaris s’inverteixen.  Els seus rols no seran els dels herois que s’havien imaginat sinó els dels marginals, aquells que queden al rerefons de les pel·lícules de les grans ciutats. Els espais que se’ls obriran són els dels exclosos pel sistema, un sistema a on participar significa consumir. Si abans l’Europa del consum era un miratge darrere d’una pantalla, ara ho és darrere d’un aparador brillant a on només s’hi poden emmirallar. Mirar i no tocar, per que atrevir-se a desitjar i accedir als tresors d’Europa pot ser sinònim de problemes i punicions.
Els joves que han participat en aquest projecte creuen que és important enviar un missatge clar sobre allò que es trobaran aquí aquells que encara no han marxat dels seus països. Alhora que també fan referència als centres d’acollida i a tot el suposat sistema “d’atenció” als joves immigrants.

Aquesta entrada s'ha publicat en colectivo circes, inmigración, video participativo i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s